September 30, 2023

Gemakkelijke chilla-recepten voor gewichtsverlies

Let jij goed op je dieet? Voeg deze chillas-recepten toe aan uw ontbijt voor gewichtsverlies en zie het verschil!

Als mensen in het Westen worst, bonen en opgebakken aardappels eten als ontbijt of pannenkoeken met fruit en chocoladesaus, hebben Indiërs chillas! De hartige desi-pannenkoek is rijk aan voedingsstoffen, waardoor het in veel Indiase huizen een favoriete ontbijtoptie is. Chillas eten is een gezonde manier om je dag te beginnen. Mensen die proberen af ​​te vallen kunnen ook chilla’s eten als gezond ontbijt. Probeer dus deze chilla-recepten om af te vallen!

Hoe gezond is chili?

Chilla is een gezonde ontbijtkeuze en wordt meestal gemaakt van grammeel, zegt Sonali Sarkar, een gecertificeerde kindervoedingsdeskundige uit Gurugram. Het helpt om blzgevoelens van volheid wegnemenspierherstel en controle van de bloedsuikerspiegel.

De lage glycemische index van dit voedsel maakt het ook een uitstekende optie voor mensen met diabetes.

Chilla is goed voor gewichtsverlies. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Je kunt de voedingswaarde van de pannenkoek verhogen door groenten zoals spinazie, tomaten of uien toe te voegen. De keuze om groenten op verschillende manieren toe te voegen, maakt het een gezonde optie voor een uitgebalanceerd dieet. Chilla is dus geweldig voor mensen met dieetbeperkingen, voor mensen die hun algemene gezondheid proberen te behouden en voor mensen die proberen af ​​te vallen.
Chilla-recepten voor gewichtsverlies

Chilla kan om een ​​aantal redenen inderdaad een geweldige aanvulling zijn op een afslankprogramma.

1. Chilla kan eiwitrijk zijn

Je chilla kan een goede hoeveelheid eiwit bevatten als je hem maakt van peulvruchten zoals channa, moong, masoor, urad of zelfs paneer, en gemengde dal, zegt de expert. Eiwitten helpen bij het opbouwen van spieren en zorgen ervoor dat u zich vol voelt, waardoor de verleiding om te snacken wordt verminderd.2. Minder olie

Chilla-recepten vereisen vaak heel weinig olie bij het koken, wat de hoeveelheid onnodige calorieën aanzienlijk kan verminderen.

Volg uw gezondheid onderweg! Downloaden Healthshots-app

Het is echter vermeldenswaard dat niet alle chilla’s even nuttig zijn. Deze omvatten met name die gemaakt met koolhydraatrijke bronnen zoals rijst of tarwe. Het kiezen van de juiste ingrediënten is dus de sleutel tot het benutten van het gewichtsverliespotentieel van Chilla.

Als het gaat om het opnemen van chillas in uw afslankplan, is het streven naar ongeveer twee porties over het algemeen een goed uitgangspunt, zegt Sarkar. Als u intensief traint of een hogere caloriebehoefte heeft, kunt u zeker iets meer eten.

Chilla-recepten voor gewichtsverlies

Als het gaat om de beste soort chilla om af te vallen, zijn die gemaakt van dals (peulvruchten), gierst en opties zoals gekiemde chilla’s uitstekende keuzes, vertelt de expert aan Health Shots. Deze variëteiten zijn niet alleen rijk aan voedingsstoffen, maar ondersteunen ook de darmgezondheid, wat cruciaal kan zijn voor effectief gewichtsbeheer. Hier zijn enkele gezonde chili-recepten:

1. Gekiemde moong en paneer chilla

Ingrediënten

• 200 gram gekiemde moong
• 10 gram geraspte gember
• Zout voor smaak
• Peper voor smaak
• Chili (volgens jouw kruidenvoorkeur)
• 20 gram ghee (om te koken)
• Paneer (zoveel als je wilt als vulling)

Methode

• Meng alle ingrediënten en maak er een beslag van.
• Maak van ghee een chilla en vul deze met paneer. Eenmaal lekker gekookt, serveer het warm.

Probeer deze chilla-recepten. Afbeelding met dank aan: Adobe Stock

2. Havermix plantaardige chili

Ingrediënten

• 1 kopje haverpoeder
• 1 kop gehakte groenten naar keuze
• 2 eetlepels kwark
• Zout voor smaak
• Peper voor smaak
• Chili (volgens uw voorkeur)
• 20 gram ghee

Methode

• Meng dit alles met wat water en laat het 10 minuten staan.
• Gebruik ghee om chillas te maken en serveer.

3. Gekiemde ragi-chili

Ingrediënten

• 1 kopje gekiemde ragimeel
• 1/2 kopje geraspte komkommer
• 2 eetlepels kwark
• 1 lepel geraspte kokosnoot
• Zout voor smaak
• Chili (volgens uw voorkeur)

Methode

Meng alle ingrediënten samen en maak chillas met ghee.

4. Roze chilla

Ingrediënten

• 1/2 kopje geweekte masoor dal
• 1/4 kopje gehakte ui
• 1/4 kopje geraspte rode biet
• Zout voor smaak
• Chili (naar eigen smaak)

Methode

• Meng alle ingrediënten samen met water in een blender.
• Maak chillas met ghee en serveer warm.

Chilla kan geweldig zijn om af te vallen, maar gebruik de juiste ingrediënten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *