September 30, 2023

Het gezonde tussendoortje dat je elke dag kunt eten om het risico op ‘stille killer’ hoge bloeddruk te verminderen

Experts zeggen dat je het risico op hoge bloeddruk kunt verminderen door elke dag één gezond tussendoortje te eten: een banaan.

Hoge bloeddruk is de oorzaak van de helft van alle hartaanvallen en beroertes, waarbij één op de drie Britten aan de aandoening lijdt. Ook bekend als hypertensie, wordt gedacht dat vijf miljoen mensen niet gediagnosticeerd worden.
De meesten weten niet eens dat ze de aandoening hebben. Daarom staat de NHS nu op het punt controles uit te rollen in supermarkten en kapperszaken. Alleen al deze stap zou naar verwachting maar liefst 1.300 hartaanvallen en beroertes kunnen voorkomen.

Lees verder: Drie dieetveranderingen kunnen uw risico op dementie verminderen, zegt gezondheidsdeskundige

Als uw bloeddruk te hoog is, wordt uw bloedvaten, hart en andere organen, zoals de hersenen, nieren en ogen, extra belast. Aanhoudende hoge bloeddruk kan uw risico op een aantal ernstige en mogelijk levensbedreigende gezondheidsproblemen vergroten, zoals hartaandoeningen, hartaanvallen, beroertes, hartfalen en nieraandoeningen.

Er zijn enkele manieren waarop u uw kans op hoge bloeddruk kunt verkleinen, meldt The Mirror. In 2022 beweerden wetenschappers uit Nederland dat voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte de impact van de consumptie van te veel natrium tenietdoen, vooral bij vrouwen.

Uit hun onderzoek onder bijna 25.000 oudere Britten bleek dat degenen die regelmatig kaliumrijk voedsel aten 13% minder kans hadden om een ​​hartaanval of beroerte te krijgen. Eén zo’n tussendoortje is een banaan. Andere voedingsmiddelen die het risico ook kunnen verminderen zijn bladgroenten, zalm, tonijn, bonen, abrikozen en avocado’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *