September 27, 2023

Het nieuwe Mexicaanse restaurant Tucson heeft een bekende naam en een leuk concept

Si Charro keert terug naar zijn wortels in het Mexicaanse eten wanneer het op 15 september Charro Chico opent, het nieuwste concept voor de familiebedrijf Tucson-restaurantgroep achter El Charro en The Monica.

“We willen eigenlijk terug naar een eenvoudige benadering van eten”, zegt Ray Flores, president van het restaurantbedrijf van zijn familie.

Charro Chico neemt de plaats in van Barrio Charro op 3699 N. Campbell Ave., het fast-casual sandwich-restaurant dat eind juli na 2,5 jaar sloot. Flores zei dat Barrio Charro, een samenwerking tussen de familie Flores en de met een James Beard Award bekroonde bakker Don Guerra uit Tucson, na de lunch moeite had om een ​​plek te vinden tussen de restaurants in de omgeving.

“Het is onmogelijk om het dinerpubliek voor sandwiches te krijgen”, zei Flores, wijzend op de groei van het aantal restaurants langs North Campbell, met onder meer nieuwkomers Flower Child en Doughbird, die afgelopen voorjaar op slechts anderhalve kilometer van Barrio Charro zijn geopend.

Mensen lezen ook…

“Campbell is momenteel echt hot nu alle grote ketens eraan komen”, zei Flores, terwijl hij een handvol restaurants aanvinkte die hun deuren zouden openen in North Campbell, waaronder First Watch dat naar 2943 N. Campbell Ave komt. “Er zijn echt niet veel Mexicaanse restaurants. . We denken dat het leuk zou zijn om Campbell een beetje Mexicaans terug te geven en ons te concentreren op een beetje sneller en aanpasbaar, waar mensen hun eigen kunnen bouwen.”


Charro Chico serveert taco’s zoals carne asada, pollo asada en pescado verde.


Grace TrejoCharro Chico ontleent zijn grootste culinaire kenmerken aan El Charro, het 100 jaar oude vlaggenschip van het restaurantportfolio van de familie, en Charrovida, het vier jaar oude “Plant +” gezonde restaurant van matriarch Carlotta Flores aan de noordwestkant. Het bevat ook mesquite-grillen, geïnspireerd door Charro Steak & del Rey in het centrum van Si Charro, en bevat een aantal desserts uit het centrum van The Monica, het fast-casual restaurant van Si Charro ter ere van El Charro-oprichter Monica Flin.

Diners bestellen aan de balie en kiezen een voorgerecht uit taco’s, burrito’s, enchiladas, kommen, platte ijzeren gegrilde maïstamales of quesadilla’s, en passen het vervolgens aan uit een selectie met de drie veganistische calabacitas van Charrovida, pollo asada, pollo al pastor, carnitas, slow geroosterd rundvlees met korte rib, mesquite-gegrilde carne asada, beef birria of charro alambre (gegrilde biefstuk, spek, champignons, ui en poblano chili).

Het menu bevat ook hapjes geïnspireerd op alle Si Charro-restaurants, waaronder veldsla, aardappelschillen en friet geserveerd met salsa of vers gemaakte guacamole of queso. Een maaltijdsalade kan worden gegarneerd met vlees of zeevruchten, en de beroemde mini-chimis van El Charro staat centraal. Op het menu staan ​​ook zeevruchten, waaronder vis- en garnalentaco’s en ceviche.

Op weekdagen heeft Charro Chico dagschotels, waaronder champignon-chorizo-taco’s van Charrovida op “Meatless Monday”; El Charro’s rundvleestaco’s op “Charro Taco Tuesday;” Sonora-hotdogs op “Hot Dog Hump Day;” kip- of rundvleestortas op “Torta donderdag;” en cerveza-vistaco’s op “Friday Fish Fry.”

Op zaterdag en zondag van 9.00 tot 14.00 uur biedt Charro Chico een weekendbrunch aan met ontbijttaco’s en burrito’s, Charro-wentelteefjes en zogenaamde ‘brunch’chiladas’, enchiladas gegarneerd met eieren en geserveerd met bonen of huisontbijtaardappelen.


Een originele deur van El Charro Café in het centrum van Tucson heeft zijn intrek genomen in het nieuwste restaurant van Si Charro, Charro Chico, 3699 N. Campbell Ave.


Grace TrejoDe openingstijden van Charro Chico vanaf 15 september zijn op weekdagen van 10.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Ga voor meer informatie naar charrochico.com.

El Charro Café en het JW Marriott Tucson Starr Pass Resort & Spa waren filmlocaties voor de recente aflevering ‘Cactus Makes Perfect’ van ‘Top Chef: Houston’, die op 26 mei werd uitgezonden. De finale van de show, die op 2 juni werd uitgezonden op Bravo, werd gefilmd op Tanque Verde Resort en de laatste drie deelnemers strijden om $ 250.000. Video met dank aan BravoTV.

Video met dank aan BravoTV

Neem contact op met verslaggever Cathalena E. Burch via cburch@tucson.com. Op Twitter @Starburch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *