September 30, 2023

Recept voor chorizo, peper en paprikarijst

Dit is een benadering van het rijstgerecht dat bij vrijwel elke strandbar in de Algarve wordt geserveerd. Het was een van de favoriete gerechten van mijn vader. Hij gromde een beetje als de kommen ervan arriveerden.

Dit komt zo dicht mogelijk bij het gerecht waar we van hielden. Ik vroeg me wel af of er komijn in zat – misschien zat dat op sommige plekken wel – dus je zou een halve theelepel aan de groenten kunnen toevoegen.

Je kunt ook een halve theelepel Marmite aan de bouillon toevoegen. Het gerecht smaakte op sommige plekken behoorlijk vlezig, maar de toevoeging is aan jou. Als je niet genoeg kippenbouillon hebt, voeg dan water toe om de vloeistof op 750 ml te brengen.

tijdstippen

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 40 minuten

Serveert

4 als bijgerecht

Ingrediënten

 • 1 eetlepel olijfolie
 • 150 g chorizo, of een mengsel van spek en chorizo, fijngehakt
 • 1 ui, fijngehakt
 • 2 teentjes knoflook, geraspt tot puree
 • ½ rode, groene en gele paprika, zonder zaadjes en in vierkantjes gesneden
 • 200 gram basmatirijst
 • ½ theelepel chilivlokken
 • 3½ tl warm gerookte paprikapoeder
 • 35 g tomatenpuree
 • 2 laurierblaadjes
 • 750 ml kippenbouillon

Methode

 1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de chorizo ​​en het spek, indien gebruikt, tot het spek licht goudkleurig is. Haal ze eruit met een schuimspaan en zet opzij.
 2. Fruit in dezelfde olie de ui tot deze mooi kleurt, voeg dan de knoflook en de paprika toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de rijst, chilivlokken, paprika, tomatenpuree, laurierblaadjes en chorizo ​​en spek toe. Seizoen.
 3. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook hard tot de vloeistof
  is bijna verdwenen en het oppervlak van de rijst is ontpit.
 4. Zet de rijst op een zeer laag vuur, dek af met een deksel en laat 15 minuten koken. Prik de rijst erdoor zodat deze luchtig wordt. Serveer met kip piri piri, of gegrilde of gebakken kip of inktvis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *