September 30, 2023

Samsung kondigt de wereldwijde lancering aan van Samsung Food, een door AI aangedreven, gepersonaliseerde voedsel- en receptenservice – Samsung Newsroom Canada

Aangepaste recepten, intelligentie voor maaltijdplanning en smart home-compatibiliteit worden allemaal gecombineerd in de nieuwe AI-aangedreven service

Samsung Electronics Co., Ltd. heeft de lancering aangekondigd van Samsung Food, een gepersonaliseerd, AI-aangedreven voedsel- en receptenplatform.

Uitgegeven in acht talen[1] in 104 landen over de hele wereld zal Samsung Food uitgebreide eetervaringen bieden via meer dan 160.000 beschikbare recepten, waarbij het optreedt als een persoonlijke assistent die gebruikers helpt nieuwe gerechten te ontdekken, op maat gemaakte maaltijdplannen te maken en ingrediënten online te bestellen. De dienst zal gebruikers ook helpen hun kooktoestellen te bedienen, stap voor stap begeleid koken te bieden en gebruikers in staat te stellen hun favoriete recepten op sociale media te delen.

Voortbouwend op de basis van het brede assortiment kookapparatuur en foodservices van Samsung, gebruikt Samsung Food AI-technologie om verder te gaan dan de bestaande mogelijkheden en een voedselplatform te leveren dat zich echt aanpast aan de behoeften en levensstijlen van zijn gebruikers. Om dit te bereiken maakt Samsung Food gebruik van de uitgebreide database van Whisk, een slim voedselplatform dat in 2019 door Samsung Next is overgenomen en gebruikmaakt van geavanceerde technologie genaamd Food AI, die maaltijden voorstelt op basis van gebruikersvoorkeuren en seizoensinvloeden.

“Het voedsel waar we van genieten en de manier waarop we het bereiden staan ​​centraal in ons dagelijks leven, en we houden er allemaal van om samen te koken en te eten”, zegt Chanwoo Park, Executive Vice President en hoofd van de Service Biz Group van de Digital Appliances Business bij Samsung Electronics. “Door digitale apparaten en mobiele apparaten in het hele Samsung-ecosysteem met elkaar te verbinden en gebruikers te helpen van boodschappenlijstje tot op het bord, gebruikt Samsung Food geavanceerde AI-mogelijkheden om een ​​zeer gepersonaliseerde, alles-in-één eetervaring te bieden die gebruikers rechtstreeks vanuit hun handpalmen kunnen bedienen. .”

Eten op jouw manier: receptverkenning en personalisatie, AI-verbeterde maaltijdplanning, keukenconnectiviteit en sociaal delen

Het brede scala aan functies van Samsung Food ondersteunt gebruikers bij elke stap tijdens het maaltijdplannings- en kookproces, verspreid over vier belangrijke gebieden: het ontdekken en personaliseren van recepten, op maat gemaakte maaltijdplanning, verbonden koken en functies voor sociaal delen.

Voor het ontdekken van recepten kunnen gebruikers met Samsung Food altijd en overal recepten opslaan in hun persoonlijke digitale receptendoos. De app analyseert recepten, standaardiseert hun formaat en organiseert ze om boodschappenlijstjes te maken op basis van hun ingrediënten. Naast mobiele apparaten hebben gebruikers ook toegang tot de Samsung Food-service met hun Bespoke Family Hub™-koelkasten[2]. Samsung Food wordt geopend via het Family Hub™-aanraakscherm en biedt receptaanbevelingen op basis van een lijst met beschikbare voedingsmiddelen die door de gebruiker worden beheerd.[3]

Samsung Food wordt ook geleverd met een functie Recept personaliseren, waardoor de Food AI van de app een opgeslagen recept rechtstreeks kan wijzigen om de voedingsbehoeften van gebruikers beter weer te geven. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een recept omzetten in een veganistische of vegetarische versie of andere wijzigingen aanbrengen om een ​​recept te creëren dat qua voedingswaarde evenwichtiger is of ingrediënten uit de voorraad bevat. Gebruikers kunnen zelfs fusionrecepten maken, zoals Koreaanse versies van Italiaanse gerechten, en de kooktijd of het vaardigheidsniveau van recepten aanpassen.

Om geïndividualiseerde dagelijkse maaltijdplannen voor gebruikers te creëren, doet de app door AI gemaakte aanbevelingen op basis van gebruikersgegevens[4], dieetvoorkeuren en favoriete keukentypes en laat gebruikers deze toevoegen aan hun maaltijdplanner. Voedingsspecificaties van ingrediënten zijn op elk moment beschikbaar en gebruikers kunnen items toevoegen aan hun Samsung Food-boodschappenlijstje en deze vervolgens rechtstreeks naar de e-commerce-kassa van een detailhandelaar sturen[5].

Met verbonden koken kunnen gebruikers dankzij de naadloze Samsung Food-connectiviteit timers instellen en ovens voorverwarmen[6] en stuur de kookinstellingen van recepten rechtstreeks naar apparaten[7] via stapsgewijze begeleide kookmodi, allemaal vanaf hun draagbare apparaten. Te beginnen met de Bespoke Oven is Samsung van plan om tegen het einde van het jaar een groot aantal apparaten – waaronder Bespoke inductiefornuizen en Bespoke magnetrons – aan te sluiten op Samsung Food om het gemak voor gebruikers in de keuken te vergroten.

Gebruikers kunnen gemakkelijk sociaal worden met Samsung Food door hun favoriete gerechten met de community te delen, hun eigen recepten te maken en te publiceren en hun favoriete makers van voedselcontent te volgen.

Van Samsung Health Incorporation tot Vision AI: aankomende functies voor Samsung Food

Naast de Samsung Food-mogelijkheden die bij de lancering beschikbaar waren, zal Samsung doorgaan met het toevoegen van nieuwe functies en diensten aan de app voor een nog naadlozere en uitgebreidere persoonlijke eetervaring.

Tegen het einde van het jaar is Samsung van plan Samsung Health-integratie met Samsung Food aan te bieden, zodat gebruikers suggesties voor dieetbeheer kunnen ontvangen. De naadloze synchronisatie van informatie zoals BMI, lichaamssamenstelling en calorieverbruik met Samsung Food zal gebruikers helpen hun gezondheidsdoelen te bereiken en een uitgebalanceerd dieet te volgen.

De implementatie van de Vision AI-technologie staat gepland voor 2024 en stelt Samsung Food in staat voedselproducten en maaltijden die door de camera zijn gefotografeerd te herkennen en er details over te geven, inclusief voedingsinformatie. Door voedselproducten te analyseren, kan de app de beste recepten aanbevelen om ze mee te gebruiken, deze recepten opslaan in de verzameling van de gebruiker en de benodigde ingrediënten toevoegen aan een boodschappenlijstje, allemaal met een paar tikken.

Als onderdeel van de steeds groter wordende dienstenfamilie van Samsung vertegenwoordigt Samsung Food de volgende stap in de uitgebreide en toch zeer op maat gemaakte ervaring waar Samsung-klanten van kunnen genieten in hun eigen huis. Samsung Food streeft ernaar het gemak dat mogelijk is met een slimme, verbonden keuken van Samsung-huishoudelijke apparaten verder uit te breiden en zal na de officiële lancering voortdurend worden bijgewerkt met nieuwe functies.

Ga naar om Samsung Food op elk smartphoneplatform te downloaden https://get.samsungfood.com/download.

[1]De app ondersteunt Engels (VS), Engels (VK), Duits, Spaans (Spanje), Spaans (Mexico), Frans, Italiaans en Koreaans. Ondersteunende talen kunnen binnen enkele jaren worden toegevoegd.
[2] Alle modellen Bespoke Family Hub™-koelkasten ondersteunen Samsung Food Service met Wi-Fi-verbinding en Samsung-accountverbinding.
[3] Een gepersonaliseerde receptfunctie voor Family Hub zal later dit jaar via updates verschijnen.
[4] Uw persoonlijke gegevens, waaronder uw leeftijd, lengte, gewicht, geslacht en activiteitenniveau, kunnen worden ingevoerd in Samsung Food.
[5] Vanaf nu is de service in sommige landen/regio’s beschikbaar. De beschikbare retailers variëren afhankelijk van uw land/regio, wat automatisch wordt gedetecteerd op basis van uw IP-adres.
[6] Deze functie is alleen beschikbaar voor de Bespoke Oven die is aangesloten op SmartThings. De functie werkt mogelijk niet in sommige ovens.
[7] De Connected Cooking-functie op Samsung Food is alleen beschikbaar met Samsung-keukenapparatuur die is aangesloten op SmartThings.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *