September 30, 2023

Wereld Kokosdag: 2 recepten ter ere van een levengevende boom

Maak een heerlijke pudding en probeer idlis in kokosnootschalen te stomenDe kokospalm wordt vaak de levensboom genoemd, omdat hij op meer dan één manier bijdraagt ​​aan het menselijk ecosysteem. De steenvrucht, vaak aangezien voor een vrucht, is een essentieel ingrediënt in de keuken, terwijl de bladeren zowel worden gebruikt om te koken als gedroogd om huizen met rieten daken te bouwen. Kokosvezels die uit de schil worden gewonnen, worden gebruikt voor het maken van textiel, huishoudelijke artikelen en accessoires. Voor degenen die aan zee wonen, speelt de kokospalm een ​​cruciale rol in hun economie en landbouw. De Asian and Pacific Coconut Community (APCC), een intergouvernementele eenheid onder de Economische en Sociale Commissie voor Azië en de Stille Oceaan van de Verenigde Naties, heeft zich ertoe verbonden elk jaar op 2 september Wereldkokosdag te vieren.

Ter ere van de geliefde kokosnoot zijn hier twee recepten waarin alle delen van de vrucht worden gebruikt: vruchtvlees, water en schaal.

Haal het beste uit het kokosvlees

Wat kan worden beschouwd als het meest vruchtbare deel van de kokosnoot dan het vruchtvlees? Het kan zacht of hard zijn, en kan worden gemengd, geraspt om melk te extraheren, jus te verdikken en een breed scala aan zoete lekkernijen te maken. Je kunt je favoriete Thaise curry niet voorstellen of olan zonder de uitgesproken zoetige kokosnootbasis. Hier is een recept voor een pudding waarbij het kokosvlees, de melk en het water worden gebruikt voor een heerlijk dessert.

Idlis gestoomd in kokosnootschalen

Als je dacht dat kokosnootschalen alleen worden gebruikt om pollepels of huisdecoratieartikelen te maken, denk dan nog eens goed na. Kokosnootschalen zijn nodig om een ​​rokerige smaak aan voedsel toe te voegen. Wanneer een vleesgerecht wordt bereid, wordt een kokosnootschaal met hete kolen precies in het midden geplaatst en een paar minuten afgedekt om het gerecht een rokerige, umami-rijke smaak te geven. De schaal wordt ook gebruikt om voedsel te stomen, en hier is een uniek recept voor luchtig idlis met deze handige techniek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *