September 30, 2023

Bananen- en amandelbrood met hazelnootboter

Niet om heel 2020 op je af te schrijven, maar je moet dit bananenbroodrecept proberen. Het zit niet alleen boordevol knapperige vezels van de drie verschillende soorten noten en gezonde vetten in de vorm van kokosolie en kokosyoghurt (koop er eentje met levende culturen voor een nog betere darmboost, trouwens), het is ook nog eens een verrukkelijke hap.

Een scheutje hazelnootboter is echt het pièce de résistance van dit decadente baksel, boordevol antioxidanten en mineralen voor een zoete, rijke afdronk. We geven er de voorkeur aan om het na het hardlopen op te slokken om echt het beste uit die bananen boordevol kalium te halen, maar als dat veel te veel een lockdown-flashback oplevert, kun je het inladen voor het ontbijt of als een energieke snack tussen de middag.

346 Cal 20g FaT 10g Eiwit 50g Koolhydraten Serveert 6-8

Ingrediënten

 • 2 bananen
 • 50 g honing
 • 1 eetl amandelboter
 • 1 el kokosolie, gesmolten
 • 2 eieren
 • ½ theelepel kaneel
 • 120 g gewone bloem
 • 50 g gemalen amandelen
 • ½ theelepel zuiveringszout

  Voor de topping:

 • ○ 100 g pecannoten
 • ○ 100 g honing
 • ○ 100 g kokosyoghurt
 • ○ 100 g hazelnootboter

  Methode
 1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm van 20 cm met bakpapier. Pureer de bananen in een kom, voeg de honing toe en meng goed. Voeg de kokosolie toe en pureer opnieuw.
 2. Klop de eieren in een aparte kom met een garde, voeg ze toe aan het bananenmengsel en roer. Voeg de kaneel, bloem, gemalen amandelen en zuiveringszout toe en spatel er voorzichtig doorheen.
 3. Giet het mengsel vervolgens in de beklede bakvorm. Bak in de oven gedurende 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin en gaar is. (Hoe weet je dat? Steek er een spiesje in en als deze er schoon uitkomt, is alles goed).
 4. Terwijl het brood kookt, doe je de pecannoten en de honing in een kleine steelpan en breng je het op laag vuur aan de kook. Haal het vervolgens van het vuur en leg het op bakpapier om af te koelen. Eenmaal afgekoeld, grof hakken.
 5. Haal het bananenbrood uit de oven en laat het 5-10 minuten in de vorm afkoelen, kantel het dan uit de oven en laat het volledig afkoelen. Serveer met een klodder kokosyoghurt, wat honingpecannoten en een scheutje hazelnootboter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *