September 30, 2023

Huisgemaakte pindakaas in 2 minuten: Lekker en zakvriendelijk | Recept

Pindakaas is iets dat iedereen graag eet, niet alleen degenen die naar de sportschool gaan. Het is zowel heerlijk als voedzaam. Het bevat belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, gezonde vetten, vitamines (E en B) en mineralen (magnesium, fosfor en kalium).

De gezonde vetten die het bevat, kunnen helpen het cholesterolgehalte te verbeteren en het risico op hartaandoeningen te verminderen. Het bevat ook antioxidanten zoals resveratrol en voedingsvezels die helpen bij de spijsvertering.

Pindakaas wordt op veel manieren gegeten, ook in salades en op brood. Het consumeren van pindakaas in gematigde hoeveelheden kan helpen bij het beheersen van het gewicht. Het kan ook helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

Ondanks de vele voordelen is de in de winkels gekochte pindakaas misschien niet zo vaak gezond. Pindakaas kan thuis worden gemaakt voor consumptie zonder ongezonde toevoegingen. Laten we eens kijken hoe we het gemakkelijk thuis kunnen maken.

Ingrediënten
1 kopje pinda’s
1 snufje zout
1 lepel honing

Voorbereiding
Rooster de pinda’s lichtjes in een pan op laag vuur, zodat ze knapperig worden
Eenmaal klaar, bewaar ze een paar minuten opzij om af te koelen
Wikkel ze nu in een doek en wrijf ze grondig
Hierdoor wordt hun huid afgepeld
Maal deze pinda’s fijn in een mixer
Open het deksel en voeg een snufje zout en een lepel honing toe
Maal het allemaal nog een keer
Blijf het mengsel controleren door het deksel te openen
Er komt olie uit de pinda’s en het poeder verandert in gezonde, zelfgemaakte pindakaas
Bewaar het in een luchtdichte verpakking en bewaar het in de koelkast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *