September 27, 2023

Jamie Oliver’s ‘heerlijke’ halloumi- en pastarecept met slechts 5 ingrediënten

Jamie Oliver heeft in zijn nieuwe boek een snel en eenvoudig pastarecept gegeven dat heerlijk smaakt en slechts vijf ingrediënten bevat – en mensen hebben de chef-kok geprezen

De pasta ziet er heerlijk uit en de mensen prezen hem (Stockbeeld)(Getty Images/iStockphoto)

Als je merkt dat het moeilijk is om heerlijke zelfgemaakte maaltijden helemaal opnieuw te bereiden met minimale ingrediënten, dan komt Jamie Oliver het bewijs leveren dat je ongelijk hebt: een van zijn nieuwste recepten is meteen een winnaar geworden bij fans. Jamie omschreef het zelf als “de lekkerste” pasta, en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in je kast. De smakelijke mediterrane maaltijd maakt deel uit van zijn nieuwe kookboek ‘Five Ingredients Mediterranean’, dat enorme beloften doet van ‘eenvoudig, ongelooflijk eten’.

Jamie plaatste het recept op TikTok, zodat je het kunt volgen, en hij begon met het doormidden hakken van 600 gram tomaten. Vervolgens zei hij: “Neem de helft van de tomaat en wrijf er zachtjes over [on a grater].” Het sap van de tomaat wordt vervolgens opgevangen in een kom.
Vervolgens deed hij een “paar eetlepels olijfolie in een pan”, daarna pakte hij twee teentjes knoflook, hakte die fijn en deed die in de olie. Vervolgens kreeg hij “een half bosje verse peterselie”, waarbij hij de stengels fijn sneed. Hij zei: “Als die knoflook net begint te kleuren, doe ik er de steeltjes van de peterselie in.”

“Ik ga nu naar binnen met de mooie verse tomaten, kijk daar eens naar”, zei hij. Vervolgens deed hij water in het mengsel, tot hetzelfde volume als de geraspte tomaten. Vervolgens hakte hij de rest van de peterselie fijn terwijl hij “orzo liet regenen”, een soort korte pasta in de vorm van een grote rijstkorrel, die bij Tesco voor slechts £ 1,20 kan worden gekocht. Jamie voegde vervolgens zout en peper toe en deed het deksel erop, zodat het “ongeveer 12 tot 14 minuten” kon koken.

Vervolgens voegde hij de gehakte peterselie toe zodra deze gaar was en ‘mals’ was. Jamie zei: “Nu, de echte wending in het verhaal”, terwijl hij halloumi in het gerecht begon te raspen, zeggend dat het “in de pasta sijpelt”, en het afmaakte met een scheut olijfolie. Vervolgens raspte hij in ‘lange bewegingen’ wat extra halloumi bovenop het gerecht met wat takjes peterselie.

In de commentaren prezen mensen het gerecht, waarbij iemand schreef: “Als Cyprioot, die dol is op alles wat halloumi is, ziet dit er prachtig uit – plus Oasis op de achtergrond waardoor het letterlijk zoenen is tussen chef-koks.” Een ander zei: “Halloumi op pasta is van het hoogste niveau. Het is zeker mijn troostmaaltijd! Maar als Grieks-Cyprioot is dat een gegeven!”

Heeft u een verhaal om te delen? E-mail: danielle.wroe@mirror.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *