September 26, 2023

Recept: Airfryer-kippenvleugels met drie sauzen

Ik hou ervan hoe veelzijdig kippenvleugels zijn, zei Poppy O’Toole. Een andere saus of smaaktopping, en je hebt elke keer een ander gerecht. En ze zijn volkomen logisch in een airfryer, omdat deze efficiënt is, er geen rommel is en de resultaten precies zijn zoals je wilt dat je vleugels eruit komen te zien. Smaakvol en sappig, dit recept bevat mijn drie favoriete manieren om kippenvleugels te eten.

Ingrediënten

 • Serveert: zoveel als je vleugels hebt
 • 100 g-200 g bloem (afhankelijk van hoeveel vleugels je hebt)
 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel gemalen koriander
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 2 theelepel zout
 • 6-10 kippenvleugels per persoon, gesegmenteerd, puntjes verwijderd
 • plantaardige olie, om te spuiten

Werkwijze: voor de vleugels

 • Verwarm je airfryer tot 190°C. Meng de bloem, alle kruiden en het zout in een mengkom, zodat alles opgenomen wordt. Doe de vleugelstukken door het bloemmengsel en roer ze goed door elkaar.
 • Spray je airfryermand een beetje in met wat olie.
 • Verwijder de overtollige bloem van je vleugels en plaats ze in de mand van de airfryer (voor optimale heerlijkheid doe je dit in batches van maximaal 10 vleugels per keer, afhankelijk van de grootte van je airfryer) en bak ze 15 minuten , tot ze goudbruin en gaar zijn.
 • Geniet ervan, puur en knapperig, of probeer een van de pittige variaties hieronder. Gooi gewoon je gekookte vleugels in de saus van je keuze.

Buffel hete saus

Eenvoudig maar effectief – combineer een halve fles hete saus (indien mogelijk van Frank) met 20 g/1 eetlepel boter en 1 theelepel vloeibare honing. Verwarm het tot het gesmolten is en gooi dan je vleugels in de saus. Voila.

Kleverige zoete sojasaus

Neem een ​​pan. Breng 2 eetlepels donkere sojasaus, 1 eetlepel vloeibare honing, 1 theelepel rijstwijnazijn, 1 fijn geraspt teentje knoflook, 1 theelepel fijn geraspte verse gember en 1 eetlepel tomatenketchup aan de kook. Zodra het kookt, haal je het van het vuur, doe je een smaaktest, pas je het aan zoals je wilt en als je tevreden bent, gooi je de vleugels erin.

Citroen en zwarte peper

Pak 1 citroen, geraspt en uitgeperst, 1 theelepel gemalen zwarte peper en 20 g-30 g/1-2 eetlepels gesmolten boter. Meng de citroenschil, zwarte peper en boter door elkaar en voeg dan telkens 1 theelepel citroensap toe tot je tevreden bent met de zuurheid. Breng op smaak met zout en gooi ze met vleugels.

Advertentie – Artikel gaat hieronder verder

Nieuws zonder agenda

Probeer het tijdschrift The Week vandaag nog en kom meteen tot de kern van de zaken die er toe doen.

Recept uit “Poppy Cooks: The Eigenlijk Delicious Air-Fryer Cookbook” door Poppy O’Toole, uitgegeven door Bloomsbury voor £ 20. Om te kopen bij The Week Bookshop voor £ 15,99, bel 020-3176 3835 of bezoek theweekbookshop.co.uk.

Meld u aan voor de Food & Drink-nieuwsbrief van The Week voor recepten, recensies en aanbevelingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *