September 30, 2023

Er wordt een nieuw ‘luxe’ Italiaans restaurant geopend in het centrum van de stad

Een van de meest succesvolle restauranthouders uit de regio brengt “het meest ambitieuze concept uit mijn carrière” naar de wijk West Street in het stadscentrum.

De twee verdiepingen tellende Grappa-locatie – die in de late herfst wordt geopend in het voormalige Sinclairs-gebouw aan Glossop Road – belooft hoogwaardige Italiaanse bar/restaurants naar het gebied te brengen.

Niemand kent de wijk West Street beter dan de oprichter van de locatie, Steve Zsirai. Eind jaren negentig kreeg hij zijn eerste restaurantmanagementbaan bij K-Pasa. Hij werkte eerder bij de legendarische Flying Pizza en was het brein achter de Tequila Bar, die week na week publiek blijft trekken op West Street.

Een van zijn meest populaire ondernemingen was Viva Tequila in het Gleadless-gebied van Sheffield – het restaurant was eind jaren negentig en begin 2000 een van de populairste eetgelegenheden in de regio. Hij heeft de afgelopen tien jaar ook leiding gegeven aan een van de hoogst gewaardeerde Italianen van Chesterfield, Giorgio’s.

Grappa aan de Weststraat

Steve Zsirai zei: “Als er één ding is dat ik heb geleerd in mijn ruim dertig jaar in het vak, dan is het hoe belangrijk het is om klanten dat ‘vakantiegevoel’ en een gevoel van escapisme te bieden. Ik behandel mijn personeel altijd als mijn uitgebreide familie – en ik geloof dat datzelfde gevoel ook aan onze klanten moet worden doorgegeven.”

De twee verdiepingen tellende Grappa, compleet met zijn buitenterras, zal een echte authentieke Italiaanse ervaring bieden in het hart van Sheffield.

Centraal in het DNA van Grappa zal de legendarische Italiaanse likeur met dezelfde naam staan. De locatie in Sheffield heeft al directe banden met de Italiaanse bakermat van de drank. Sterker nog, de oudste en bekendste distilleerderij van het land voorzag Steve Zsirai van zijn allereerste flessen.

De locatie gaat echter veel verder met zijn naamgenoot. Het doel is om de officiële grappahoofdstad van Groot-Brittannië te worden. Geen enkele Italiaanse locatie zal de likeur beter vieren dan Grappa.

Grappa aan de Weststraat

Steve Zsirai zei: “We zullen meer variëteiten hebben en meer mogelijkheden om de officiële likeur van mijn thuisland te vieren dan waar dan ook in Groot-Brittannië.”

Steve Zsirai raakte vertrouwd met de smaken en cultuur van Campania, de Italiaanse regio waarin zijn moeder opgroeide. Authentieke smaken en gerechten uit heel Italië zullen het Grappa-menu domineren.

Grappa gaat de allerbeste koffie en lunch voor overdag aanbieden; na het werk drankjes en diner en nachtelijke muziek en dans tot 02.00 uur in het weekend.

Een gastvrije, rustieke bar beneden zal worden aangevuld met een luxer restaurant op de bovenverdieping met 80 zitplaatsen. Een adembenemende spiegeltrap verbindt de twee ruimtes.

Grappa wordt geopend op 266 Glossop Road, Sheffield S10 2HS. Volg ze hier op socials.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *