September 26, 2023

Je kunt je meisjesdiner leuk en voedzaam maken

NADIYAH TIMMONS // HET TEMPELNIEUWS

Een van de nieuwste virale trends die de TikTok-sfeer overspoelt is het ‘meisjesdiner’, en het genereert een luchtige dialoog over de abnormale maaltijden – of beter gezegd snackborden – die vrouwen als avondeten eten.

Het meisjesdiner is als een lunchmaaltijd voor volwassenen of een persoonlijk charcuteriebord, meestal bestaande uit voedsel zoals fruit, kaas, augurken, crackers en vleeswaren, waarvoor weinig tot geen voorbereiding of culinaire vaardigheden nodig zijn. Het meisjesdiner is geen vast recept en het eten hoeft geen samenhang te hebben om erbij te horen.

Ondanks de dwaze naam heeft de meidendinerbeweging bij gebruikers van sociale media ernstige zorgen gezaaid over het gebrek aan calorieën en voedsel, en hoe de trend mogelijk ongeordend eten en ongezonde lichaamsnormen zou kunnen bevorderen.

Diëtisten en voedingsdeskundigen uit het hele land hebben echter hun mening gegeven en duidelijk gemaakt dat hoewel het meisjesdiner niet altijd aan de voedingsbehoeften voldoet, het op een manier kan worden gedaan die gezond, voedzaam en toch leuk is. Studenten die meedoen aan de trend van het meisjesdiner moeten zich bewust zijn van wat ze op hun bord krijgen, en ervoor zorgen dat ze de juiste hoeveelheden van het juiste voedsel verwerken.

Antonia Leão heeft vaak maaltijden die lijken op meisjesdiners, bestaande uit snacks in plaats van volledig bereide maaltijden.

“Jonge vrouwen moeten soms gewoon eten waar ze zin in hebben, en het is oké als ze niet de hele tijd hun calorieën tellen”, zegt Leão, een Engelse afgestudeerde student. “Het zijn maar mensen, dus ik denk dat het oké is dat ze het op een comfortabele en gezonde manier doen.”

De trend kan tot het negatieve uiterste worden doorgevoerd door alleen ongezonde snacks te eten of niet genoeg te eten. Als het echter op de juiste manier wordt gedaan, kan het een positieve invloed hebben op het dieet van de deelnemers, omdat de maaltijd in de vorm van een snackbord variatie aanmoedigt, zegt Alissa Smethers, een geregistreerde diëtiste en hoogleraar sociale en gedragswetenschappen.

“Ik denk dat het echt een geweldige trend kan zijn, omdat er veel ruimte is voor variatie. Als je variatie hebt, kun je meer voedingsstoffen toevoegen en gemakkelijker aan de voedingsstoffen voldoen die je nodig hebt”, aldus Smethers.

Hoewel iedereen individuele en persoonlijke voedingsbehoeften heeft, zou een ideaal diner over het algemeen fruit en groenten, eiwitten, koolhydraten en een bron van gezond vet moeten bevatten, terwijl het voldoet aan de persoonlijke caloriespecificaties, volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services.

Door de juiste hoeveelheid ingrediënten toe te voegen, kan het meisjesdiner een geschikte vervanging zijn voor een typische gekookte maaltijd. De maaltijd kan bestaan ​​uit mager vlees met een laag natriumgehalte, zoals kalkoenfilet, en kan ook kaas of groenten bevatten. Er is ook de mogelijkheid van gedeconstrueerde taco’s of ontbijtborden, zei Smethers.

De Dietary Guidelines for American beveelt aan dat matig actieve vrouwen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar 2.200 calorieën per dag consumeren, maar studenten hebben vaak een gebrek aan voeding.

Tijdgebrek, ongezonde tussendoortjes, calorierijk gemak, stress, hoge prijzen voor gezond voedsel en gemakkelijke toegang tot junkfood waren veelvoorkomende belemmeringen voor gezond eten voor universiteitsstudenten, volgens een onderzoek uit november 2018, gepubliceerd in de National Library of Medicine.

Studenten eten vaak uit noodzaak of omdat ze onderweg zijn en hebben de neiging voedsel te pakken dat sterk bewerkt is. Deze voedingsmiddelen bevatten niet altijd de positieve voedingsstoffen die individuen zouden moeten proberen te consumeren, vooral tijdens hun studententijd, zegt Gina Tripicchio, hoogleraar sociale en gedragswetenschappen en onderzoekswetenschapper bij Temple’s Center for Obesity Research and Education.

“Ik denk [college students are] zeer bewust van hun eetgewoonten,” zei Tripicchio. “Maar ik denk dat studenten onder grote druk en stress staan. En nogmaals, ze hebben veel barrières en factoren die beïnvloeden wat ze eten en wanneer.”

Hoewel studeren een stressvolle tijd is die de eetgewoonten van studenten kan bemoeilijken, zijn er manieren om gezondheidsbewust te blijven en toch van lekker eten te genieten, ongeacht budgetten en tijdgebrek.

Een meidendiner hoeft niet per se kleinere porties en een beperkt dieet te betekenen, en in werkelijkheid heeft de trend het potentieel om deuren te openen voor kleurrijkere maaltijden en een verbeterde maaltijdfrequentie.

Wanneer de juiste voedingsrichtlijnen worden gevolgd, kan het meisjesdiner een sterke methode zijn om de variatie in het dieet en de voedselinname te vergroten, waardoor jongeren kunnen deelnemen aan een luchtige trend op sociale media, terwijl ze zich nog steeds bewust zijn van hun eigen gezondheid en welzijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *