September 27, 2023

Vegetarische Gevulde UienIngrediënten

 • 4 medium Vidalia-uien (elk ongeveer 9 oz)

 • 1 beker water plus 2 eetlepels, verdeeld

 • 3 kopjes dun gesneden verse cremini-champignons

 • 1 ½ kopjes in blokjes gesneden volkorenbrood

 • 1 eetlepel gehakte knoflook

 • ½ beker geraspte gerookte Goudse kaas, verdeeld

 • 3 eetlepels roomkaas met verlaagd vetgehalte, verzacht

 • 2 theelepels fijngehakte verse tijm, plus meer voor garnering

 • ¼ theelepel grondpeper

 • theelepel zout

Routebeschrijving

 1. Verwarm de oven voor op 450 ° F. Snijd het worteluiteinde van elke ui ongeveer 1/4 inch af, waarbij het worteluiteinde intact blijft. (Hierdoor blijft de ui plat in de pan liggen en blijft de vulling binnen.) Pel de uien. Snij een vierde van elke uitop af (aan de andere kant van de wortel), laat ongeveer een 7,5 cm hoge ui over (gooi de uientoppen weg of bewaar ze voor ander gebruik).


 2. Gebruik een meloenballer of een kleine lepel om voorzichtig de binnenkant van elke ui te schrapen en te verwijderen, waarbij de buitenste 1 tot 2 lagen intact blijven en de basis iets dikker blijft; Bewaar 1 kopje van de uitgeschepte uienresten. (Gooi de resterende uienresten weg of bewaar ze voor ander gebruik.)


 3. Plaats de uitgeholde uien, met de open kant naar boven, in een vierkante metalen bakvorm van 9 inch. Giet 1 kopje water rond de uien; bedek de pan met folie. Bak tot het zacht is, ongeveer 20 minuten. Verwijder de folie; bak tot de uien rond de randen bruin beginnen te worden, nog 10 tot 12 minuten. Haal uit de oven; Gooi het hete water voorzichtig uit de pan. Verlaag de oventemperatuur tot 375 ° F.


 4. Meng ondertussen de champignons, de gereserveerde uienresten van 1 kopje en de resterende 2 eetlepels water in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag. Breng aan de kook op middelhoog vuur; kook, af en toe roerend, tot de groenten gaar zijn en de pan droog is, ongeveer 7 minuten. Voeg broodblokjes en knoflook toe; kook, vaak roerend, tot het is opgewarmd en geurig, ongeveer 2 minuten. Doe over in een middelgrote kom; laat 2 minuten afkoelen. Voeg 1/4 kop Gouda, roomkaas, tijm, peper en zout toe; roer tot alles goed gemengd is. Vul elke ui met champignonmengsel (ongeveer 1/2 kopje per ui); gelijkmatig bedekken met de resterende 1/4 kop Gouda.


 5. Bak tot de kaas gesmolten en goudbruin is, ongeveer 15 minuten. Overbrengen naar een schaal; garneer eventueel met extra tijm.


Oorspronkelijk verschenen: EatingWell.com, september 2023


Voedingsfeiten (per portie)

172 Calorieën
7g Vet
19g Koolhydraten
9g Eiwit


Voedingsfeiten
Porties per recept
4
Portiegrootte
1 gevulde ui
Calorieën
172
% Dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten
19g

7%

Voedingsvezels
2g

7%

Totaal suikers
8g
Eiwit
9g

18%

Totaal vet
7g

9%

Verzadigd vet
4g

20%

Cholesterol
23 mg

8%

Vitamine A
322IU

6%

Vitamine C
7mg

8%

Vitamine D
2IU

1%

Vitamine E
1mg

4%

Foliumzuur
49mcg

12%

Vitamine K
2mcg

2%

Natrium
328mg

14%

Calcium
180mg

14%

Ijzer
1mg

6%

Magnesium
29mg

7%

Potassium
477 mg

10%

Zink
1mg

9%

Voedingsinformatie wordt berekend door een geregistreerde diëtist met behulp van een ingrediëntendatabase, maar moet als een schatting worden beschouwd.

*Dagelijkse waarden (ADH’s) zijn de aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen die u elke dag moet consumeren. Het percentage dagelijkse waarde (% ADH) op voedingsetiketten vertelt u hoeveel een portie van een bepaald voedingsmiddel of recept bijdraagt ​​aan elk van die totale aanbevolen hoeveelheden. Volgens de Food and Drug Administration (FDA) is de dagelijkse waarde gebaseerd op een standaarddieet van 2000 calorieën. Afhankelijk van uw caloriebehoefte of als u een gezondheidstoestand heeft, heeft u mogelijk meer of minder van bepaalde voedingsstoffen nodig. (Het wordt bijvoorbeeld aanbevolen dat mensen die een hartgezond dieet volgen, dagelijks minder natrium eten in vergelijking met mensen die een standaarddieet volgen.)

(-) Er is momenteel geen informatie beschikbaar voor deze voedingsstof. Als u om medische redenen een speciaal dieet volgt, overleg dan met uw huisarts of een geregistreerde diëtist om uw persoonlijke voedingsbehoeften beter te begrijpen.

Mogelijk gemaakt door de ESHA Research Database © 2018, ESHA Research, Inc. Alle rechten voorbehouden


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *