September 27, 2023

20+ ontbijtrecepten van 5 minuten en 5 ingrediënten

Zelfs op de drukste ochtenden kun je je dag beginnen met een van deze supergemakkelijke ontbijtopties. Je hebt slechts vijf ingrediënten of minder nodig om deze recepten te maken (de optionele ingrediënten en basisbenodigdheden zoals zout, peper en olie niet meegerekend), en de voorbereiding ervan duurt slechts vijf minuten! Smaakvolle gerechten zoals onze Quick-Cooking Oats en Coconut Blueberry Smoothie zijn gezonde en heerlijke ontbijtjes die je in een handomdraai klaarmaakt.


Muesli met frambozen


Begin uw dag met volle granen, vezels en eiwitten met dit eenvoudige ontbijt.Appel-pindakaastoast


Een snufje gemalen kardemom versterkt de smaak van deze klassieke combinatie van appels en pindakaas op toast.Snelkokende haver


Fotograaf: Fred Hardy II, Foodstylist: Margaret Monroe Dickey, Propstylist: Phoebe Hauser

Soms is basic beter. Bij het ontbijt kan dat zeker het geval zijn. Deze eenvoudige havermoutrecepten leren je de basismethoden, zodat je elke keer romige, zachte haver krijgt. De smaakstoffen en toppings zijn aan jou.Het laatste recept voor avocadotoast dat je ooit nodig zult hebben


Jamie Vespa MS, RD

Dit is het gemakkelijkste en laatste recept voor avocadotoast dat je ooit zult moeten kennen. Leer het recept uit je hoofd en gebruik het als startpunt voor je favoriete avocado-toast-riffs. Leg er een ei op, beleg het met tonijnsalade of beleg het met luchtige alfalfaspruiten voor een gezonde en voedzame maaltijd. Je kunt de toppings ook mixen; wij houden van Japanse furikake of alles wat met bagelkruiden te maken heeft.Kokos-bosbessensmoothie


Ali Redmond

Geef je bosbessensmoothie een tropische update met de rijke smaken van kokosmelk en kokosroom. Vers geperst sinaasappelsap geeft een heldere smaak aan dit gezonde smoothierecept, maar als je weinig tijd hebt, werkt een flesje prima.Instant Ei & Kaas “Bakken”


Johnny Autry

Leer hoe u eieren kookt in de magnetron voor een snel, heerlijk ontbijt. Spinazie en Cheddarkaas maken deze eieren nog voedzamer.Ontstekingsremmende ontbijtsmoothie


Jordan Provost

Deze mangogroene smoothie krijgt een helderzure smaak van bevroren passievrucht en ontstekingsremmende voordelen van verse boerenkool. Dadels voegen natuurlijke zoetheid toe zonder toegevoegde suikers. Hoewel koriander misschien geen typisch smoothie-ingrediënt is, zijn we dol op de kruidige tonen die het aan deze smoothie toevoegt. Laat het gerust weg als dat niet jouw ding is; zonder is het net zo lekker.Engelse muffin met pindakaas en banaan


Pindakaas en banaan zijn het originele krachtpaar. Beleg een eenvoudige geroosterde Engelse muffin met het duo en bestrooi alles met een vleugje gemalen kaneel voor een gezond ontbijt van kampioenen.Roerei met Tofu


Ana Cadena

Zelfs als je voor één persoon aan het koken bent, is het de moeite waard om een ​​paar minuten de tijd te nemen om een ​​warm, eiwitrijk ontbijt te maken. Door een ei te strekken met een beetje tofu verlaag je het cholesterol en verzadigd vet. Probeer het in een volkoren pitabroodje te stoppen voor een eenvoudige en bevredigende ontbijtsandwich – en een gezond alternatief voor fastfoodgerechten.Pindakaas-Banaan Kaneel Toast


Deze bevredigende toast met pindakaas en banaan krijgt een snufje kaneel voor een extra smaakboost.Ontbijtsmoothie met gemengde bessen


Clara González

Smoothies zijn populair als ontbijt, maar velen bevatten niet genoeg calorieën of voedingsstoffen om als een complete maaltijd te worden beschouwd. Deze romige bessensmoothie heeft de perfecte balans tussen eiwitten, koolhydraten en vet en houdt je tevreden tot je volgende maaltijd.Roerei in dinerstijl


Jennifer Causey

Dit zijn de eieren die je waarschijnlijk als kind hebt gegeten: snel, gemakkelijk te maken, huiselijk en geruststellend. Een beetje boter voegt rijkdom toe. We gebruiken hier slechts een kleine hoeveelheid zout, omdat het gemakkelijk is om eieren te zout te maken. Haal ze van het vuur zodra ze klaar zijn, zodat ze niet taai en rubberachtig worden. En net als bij alle eiergerechten moet je er meteen aan beginnen: ze worden er niet beter op naarmate ze afkoelen.Toast met pecannoten en peren


Ted en Chelsea Cavanaugh

Probeer deze toast met drie ingrediënten voor een snel ontbijt of tussendoortje. Pecannotenboter voegt een nootachtige smaak toe, die in evenwicht wordt gebracht door de natuurlijke zoetheid van de peer.Ricotta-Bessen-pannenkoeken


Maak een grote hoeveelheid van deze makkelijke pannenkoeken met 3 ingrediënten en bewaar deze in de vriezer, zodat je altijd een gezond ontbijt bij de hand hebt. Een klodder ricotta voegt eiwit toe aan een in de winkel gekochte crêpe, terwijl de bessen een vleugje zoetheid en een beetje vezels geven.Bessen-sinaasappelsmoothie


Jennifer Causey

Het bij de hand houden van een zak bevroren gemengde bessen is een goede manier om ervoor te zorgen dat u een dagelijkse dosis binnenkrijgt, en bevroren bessen zijn vaak goedkoper dan verse. Bovendien maken ze van smoothies een makkie: ze kunnen rechtstreeks vanuit de vriezer naar de blender.Ongerepte eieren met de zonnige kant naar boven


Alexandra Shytsman

Warmtebeheersing is hierbij cruciaal. Bij te veel hitte worden de eiwitten taai en bruin aan de randen. Niet genoeg, en de dooiers zullen halverwege koken tegen de tijd dat het eiwit is uitgehard. Luister naar de pan en kijk naar het eiwit om te zien of je pan goed verwarmd is. We gebruiken een beetje extra olie in dit gerecht, zodat er genoeg is om te bedruipen. Met de hete oliebasis kun je het eiwit laten stollen zonder de pan te bedekken en de dooiers te vertroebelen. Breng op smaak nadat de eieren klaar zijn, zodat het rijgen het zout en de peper niet wegspoelt.Mascarpone & Bessen Toast


Romige mascarpone is heerlijk als je hem belegt met gemengde bessen en munt voor deze licht smakende, gemakkelijke en gezonde ontbijttoast.Gouden Melk Frappe


Deze frappe maakt gebruik van de smaakkracht van een kurkuma-kruidenmengsel voor een koele traktatie. De gouden melkkruidenmix wordt gecombineerd met kefir, kokosmelk en honing voordat ze samen worden geroerd voor een schuimig genot.Volkoren bagel met pindakaas


Verwissel een typische bagel met een mini volkoren bagel voor een ontbijt met minder calorieën en meer vezels. Combineer met pindakaas om je langer vol te houden.Cashewboter & Clementine Toast


Ted en Chelsea Cavanaugh

Deze toast met drie ingrediënten maakt gebruik van verse clementine en cashewboter voor een twist op de klassieke PB & J. Geniet van deze toast voor een snel ontbijt of tussendoortje.Kersensmoothie


Ali Redmond

De combinatie van havermelk, vanille-extract en zoete kersen zorgt ervoor dat dit recept smaakt als een kersentaart-smoothie. Het toevoegen van een beetje bruine suiker versterkt die nostalgie nog meer.Wafelsandwich met pindakaas en bessen


Sara Haas

Volkoren diepvrieswafels vormen de perfecte basis voor een voedzaam ontbijt dat smaakt als een klassiek broodje met pindakaas en jam. We gebruiken knapperige pindakaas om textuur toe te voegen, maar je kunt ook romige pindakaas gebruiken als je dat liever hebt. Als er geen verse bessen beschikbaar zijn, kunt u bevroren bessen gebruiken; Magnetron ze in een kleine kom gedurende ongeveer 30 seconden om te ontdooien voordat u ze aan de sandwich toevoegt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *