September 27, 2023

6 superfoods die u in uw dieet kunt opnemen voor de gezondheid van het hart

Superfoods voor het hart: Ons hart is een van de belangrijkste organen van ons lichaam en speelt een cruciale rol bij het onderhouden en functioneren van het hele lichaam. Harvard Health stelt dat het hart gedurende een gemiddelde levensduur ongeveer 2,5 miljard keer klopt, waardoor miljoenen liters bloed naar elk deel van het lichaam worden gestuwd. Deze gestage stroom voert zuurstof, brandstof, hormonen, andere verbindingen en een groot aantal essentiële cellen met zich mee. Het verwijdert ook de afvalproducten van de stofwisseling. Met zo’n grote werklast is het belangrijk om maatregelen te nemen om het hart te beschermen en gewoonten aan te nemen die de gezondheid ervan in stand houden en bevorderen. Het opnemen van gezond voedsel in uw dieet kan een effectieve manier zijn om uw hart gezond te houden. Hier is een lijst met enkele hart-gezonde voedingsmiddelen die u in uw dieet moet opnemen.

Bekijk de onderstaande video voor enkele belangrijke do’s en don’ts voor hartpatiënten:

1. Zwarte bonen

Volgens WebMD zitten zachte zwarte bonen boordevol voedingsstoffen die gezond zijn voor het hart. Foliumzuur, antioxidanten en magnesium in zwarte bonen kunnen de bloeddruk helpen verlagen. Het vezelgehalte helpt het cholesterol- en bloedsuikerniveau onder controle te houden en bevordert zo de gezondheid van het hart. Je kunt bonen toevoegen om soepen en salades een boost te geven.

2. Havermout

Havermout is een van de gezondste voedingsmiddelen die u in uw dieet kunt opnemen. Het is rijk aan oplosbare vezels, die voorkomen dat het lichaam cholesterol absorbeert. Volgens de universiteit van Harvard is gerolde haver goed, maar met staal gesneden haver is zelfs nog beter. Met staal gesneden haver heeft meer tijd nodig om te verteren, wat betekent dat ze een lage glycemische index hebben. Voedsel met een lage glycemische index veroorzaakt minder snel pieken in de bloedsuikerspiegel.

LEES OOK: 5 gezondheidsvoordelen van citroen-gemberthee voor een betere gezondheid en welzijn

3. Groene bladgroenten

Groene bladgroenten zijn een must in uw normale dieet, omdat ze verrijkt zijn met essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten die de algehele gezondheid en het welzijn bevorderen. De voedingsrijke groenten zoals spinazie en boerenkool leveren voedingsstoffen die ook de gezondheid van het hart bevorderen.

4. Zalm

Zalm is een soort vette vis die rijk is aan omega-3-vetzuren. WebMD stelt dat omega-3-vetzuren gezonde vetten zijn die het risico op hartritmestoornissen en een lagere bloeddruk kunnen verminderen. Ze kunnen ook de triglyceriden verlagen, ontstekingen tegengaan en de gezondheid van het hart bevorderen.

5. Avocado

Avocado’s zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten en aanzienlijke hoeveelheden vezels, kalium en vele andere essentiële voedingsstoffen die concurreren met cholesterol voor opname in het spijsverteringsstelsel, waardoor ze het cholesterolgehalte in het bloed helpen verlagen.

LEES OOK: 5 keukenkruiden en specerijen die de spijsvertering op natuurlijke wijze verbeteren

6. Noten

Volgens Harvard University zijn pinda’s en noten zoals walnoten, pecannoten en pistachenoten een geweldige bron van vezels, gezonde vetten, vitamines, mineralen en fytochemicaliën, waarvan bekend is dat ze de gezondheid van het hart beschermen. Het eten van noten verlaagt het schadelijke LDL-cholesterol, verhoogt het beschermende HDL-cholesterol en verlaagt de bloeddruk.

(Disclaimer: dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is geen vervanging voor professioneel advies, diagnose of behandeling.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *