In rode wijn gestoofde korte ribben en bonen

 • Serveert icoon

  Serveert 6-8

 • Tijdpictogram

  Hand-on tijd 30 minuten, plus een nacht inweken. Oventijd 5 uur

Korte ribben van rundvlees zijn een van die stukken vlees die veel tijd nodig hebben om te koken, maar die een ongelooflijke smaak hebben en uit elkaar vallen als ze klaar zijn. Ze zijn nu ook verkrijgbaar in supermarkten, waardoor ze veel gemakkelijker te vinden zijn. Zachtjes gestoofd in een rode wijnrijke stoofpot naast veel bonen, is dit een hands-off gerecht met knock-out resultaten.

Kaasachtige puree erbij?

Voeding: per portie

Calorieën
663 kcal
Vet
39 g (17 g verzadigd)
Eiwit
42g
Koolhydraten
16 g (3,5 g suikers)
Vezel
3,8 g
Zout
0,3 g

Voeding: per portie

Calorieën
663 kcal
Vet
39 g (17 g verzadigd)
Eiwit
42g
Koolhydraten
16 g (3,5 g suikers)
Vezel
3,8 g
Zout
0,3 g

Ingrediënten

 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1,5 kg runderribbetjes
 • 12 sjalotjes, gepeld maar heel gelaten
 • 4 kleine wortels, in de lengte gehalveerd
 • 1 eetl tomatenpuree
 • 750 ml rode wijn
 • 2 laurierblaadjes
 • 8 takjes tijm
 • 8 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
 • 200 g gedroogde bonen, een nacht geweekt – wij erwten (zie Know How), maar pintobonen, zwarte bonen of kikkererwten zouden allemaal goed werken
 • Aardappelpuree of polenta om te serveren (optioneel)

Methode

 1. Verhit de olie in een grote braadpan met deksel en schroei de korte ribben gedurende 15 minuten, terwijl je ze halverwege omdraait, tot ze diep goudbruin zijn. Gebruik een tang om ze op een bord te tillen en giet het grootste deel van het gesmolten vet eruit (je kunt het in een pot bewaren voor een andere dag), waarbij je een paar eetlepels achterlaat.
 2. Verwarm de oven tot 150°C hetelucht/gas 3½. Zet de braadpan terug op een middelhoog vuur en voeg de sjalotten en wortels toe met een snufje zout. Kook ongeveer 5 minuten tot ze op sommige plaatsen licht goudbruin zijn. Roer de tomatenpuree erdoor en kook 1 minuut. Giet vervolgens de wijn en 500 ml water erbij. Voeg de laurier, tijm en knoflook toe. Doe de korte ribben terug in de pan met eventuele sappen op het bord, samen met een flinke snuf zout en peper. Breng aan de kook, dek af met een deksel en zet het 2 uur in de oven
 3. Giet de geweekte bonen af ​​en roer deze door de pan. Kook nog 2 uur.
 4. Verwijder het deksel en verhoog de hitte tot 180°C hetelucht/gasstand 6. Laat nog 45 minuten tot 1 uur koken, of tot de saus naar wens is ingekookt. Breng op smaak en serveer op een bedje van aardappelpuree of romige polenta.

verrukkelijk. tips

 1. Je kunt dit recept ook in een slowcooker maken. Misschien moet je je slager vragen om de ribben in stukken te snijden die in je fornuis passen. Schroei het vlees en de groenten zoals hieronder en laat het de hele dag op laag vuur koken, voordat u het zonder deksel laat sudderen om de vloeistof te verminderen.

 2. Carlin-erwten kunnen worden gekocht bij Hodmedod’s.

Abonneer u op ons tijdschrift

Wees een betere kok! Abonneer je op heerlijk magazine voor de HALVE PRIJS.

Abonneren

Laat je innerlijke chef-kok los

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de nieuwste recepten, aanbiedingen en meer, PLUS 8 directe tips