September 22, 2023

5 snelle, gezonde voedingsopties waar deze editor dol op is

OOoit was ik een fervent, zelfs avontuurlijke, thuiskok. Macaroni en kaas gemaakt volgens het recept van Martha Stewart, een geladen groene smoothie, een appelcider-y farro-situatie: ze waren allemaal in mijn normale rotatie en ik bracht mijn avonden en weekenden graag door in een gastronomische droom. Toen ik mijn eerste kind kreeg, maakte ik hem uitgebreide puree van zoete aardappelen, kokosmelk, kurkuma en quinoa in een poging hem te helpen van een eindeloze verscheidenheid aan voedsel te houden, maar nu zweer ik bij snelle, gezonde voedselopties omdat….

Een pandemie en nog een kind later is het een wonder dat we niet elke avond Kix als avondeten eten. Ik ben voortdurend uitgeput, dus koken is verschoven van een hobby naar een karwei dat des te uitdagender is geworden door twee schattige maar zeer kieskeurige jonge eters. Heb je ooit een uur besteed aan het koken van een afgesproken maaltijd, alleen om een ​​jonge mens te zien weigeren om het voedsel te eten waar hij een uur eerder om had gevraagd? Het is net als zwoegen in ‘s werelds meest veeleisende restaurant, waar jij de chef-kok en server en runner en vaatwasser en conciërge bent – en je kwieke baas is geneigd om eten naar je te gooien als hij je inspanningen ontoereikend acht. Oh, en je wordt niet betaald, en de klanten komen drie keer per dag terug als ontevreden maar hongerige zombies.

Eerder dit jaar besloot ik mezelf niet langer in elkaar te slaan omdat ik niet de kok was die ik ooit was. In plaats daarvan nam ik een houding van “voedsel als brandstof” aan. Als ik kon leunen op een aantal dingen die koken gemakkelijker en sneller zouden maken, zou ik misschien minder vatbaar worden voor de aantrekkingskracht van PB&J voor elke maaltijd. Dit is wat ik heb geprobeerd en hoe deze snelkoppelingen in de keuken het deden.

Goederen

Vorig jaar postte een vrouw in mijn Facebook-moedergroep (en ja, ik weet hoe cool dat klinkt) opgewonden over haar kieskeurige kinderen die Goodles opslokten. Goodles, zoals ik heb geleerd, zijn de eiwit- en prebiotica-verpakte versie van Kraft mac en kaas, gemaakt met broccoli-extract en andere gezond klinkende ingrediënten. Eerlijk gezegd was ik minder geïnteresseerd in de voedingswaarde en had ik meer hoop dat ik eindelijk iets snel en gemakkelijks had gevonden dat mijn jongens zouden eten. Ik sloeg TOEVOEGEN AAN WINKELWAGEN zonder er twee keer over na te denken. Terwijl ik wachtte tot de doos arriveerde, hoorde ik dat Goodles is opgericht door de Wonder Woman actrice Gal Gadot, zelf moeder van drie kinderen. Het gaf me een beetje troost om me voor te stellen dat ook Gadot een ondankbare thuisrestaurateur is met een drietal altijd ontevreden jonge klanten.

Je weet hoe macaroni en kaas in dozen klaarkomen; hetzelfde concept hier. Terwijl ik de gloeiend hete mac in kommen plopte, probeerde ik het nonchalant te spelen, alsof ik niet stilletjes aan het bidden was dat de kinderen het zouden opeten. Tot mijn verbazing en vreugde schrokken mijn beide kinderen – die eerder de duimen naar beneden hadden gegeven voor Annie’s mac en kaas – het spul op en vroegen om seconden. Mijn man was geen fan, maar de Goodles zijn cheesy en net zout genoeg om me tevreden te stellen. Tegenwoordig eet mijn driejarige ze niet meer omdat hij een koppige klant is, maar ze zijn een betrouwbaar lunchpakket geworden voor mijn 6-jarige. En nu kun je ook gewoon de gewone Goodles kopen, wat leuk is als ik trek heb in pasta maar iets meer vulling wil. Gal Gadot, neem mijn geld!

Zuur

Milde bloedarmoede en ik gaan ver terug, bijna net zo lang als de zwakke relatie van mijn dieet met de B-vitamines. Het is niet verwonderlijk dat ik bijna evenveel energie mis als de discipline om elke dag vitamines in te nemen. Het is niet moeilijk, ik weet het, maar het is gewoon een andere ding op een takenlijst die nooit stopt met groeien. Maar een ding dat ik wel lekker vind, is chocolade, dus toen ik las over Sourse-supplementen, besloot ik de vitaminerijke chocolaatjes eens te proberen. Je kunt me alles laten doen als je het in chocoladevorm doet.

Sourse is mede opgericht door de actrice Sarah Hyland, en omdat ik nooit heb gekeken Moderne familie, Ik was even onbekend met haar oeuvre als zij met het mijne. (Een nieuwskop zegt dat “Sarah Hyland’s Booty Is Straight 🔥 In A String Bikini”, dus dat hebben we gemeen.) Hoe dan ook, ik heb de Glow Bites geprobeerd, die zijn gemaakt met donkere chocolade, plantaardig collageen en spirulina voor kleur. Ik kwam ook in de Hype Bites, die 500 mcg vitamine B12 leveren. De hapjes smaken noch als een gastronomische traktatie, noch als een bittere vitamine, maar als een M&M die dagelijks mediteert en eet bij Cafe Gratitude. Ze zijn net zoet genoeg om mijn trek in chocolade na het eten te stillen, maar niet zo verslavend dat ik in de verleiding kom om de hele zak in één keer op te snuiven. Cruciaal is dat mijn kinderen ook één Source-knabbel accepteren als een volledig toetje, en dit helpt hen om meer vitamine B12 binnen te krijgen, dus… Sarah Hyland, je mag ook mijn geld aannemen.

Poppi

In het laatste decennium heb ik een of twee glazen frisdrank gedronken. Het is gewoon niet mijn ding. Dat gezegd hebbende, ik heb een klein fortuin uitgegeven aan kombucha omdat ik van de zure smaak hou en ik ervoor kies te geloven dat de probiotica iets doen. Poppi zit ergens tussen de twee dranken in. Het is een frisdrank gemaakt met appelciderazijn en prebiotica, en in tegenstelling tot de meeste frisdranken bevat het relatief weinig suiker: 5 g of minder, vergeleken met 39 g in een blikje cola. (Verrassend genoeg heeft Poppi minder suiker dan een gelijke hoeveelheid van mijn favoriete kombucha, GT Dave’s Gingerade.)

Aanvankelijk was Poppi’s Raspberry Rose-variëteit aangenaam bruisend, maar naar mijn smaak nog steeds meer frisdrankachtig dan ik lekker vind. En toch nam ik de ene slok na de andere, gretig drinkend toen mijn smaakpapillen een vleugje ACV oppikten. Tijdens een hittegolf was het verfrissend en licht op een manier die stroperige frisdrank niet is. Hoewel ik mezelf niet zie een gewone frisdrankdrinker te worden, zou ik dit 100 procent op een feestje serveren omdat het sprankelend en mooi is, waardoor gasten zouden denken dat ik graag plezier heb. (NB: ik heb het niet gedeeld met mijn kinderen omdat ze leven onder mijn tirannie van “water of amandelmelk?” Wat een FUN-HATER.)

Stellair eet

Er was een tijd dat ik truffels en mooie, op Guittard gebaseerde brownies helemaal opnieuw maakte. Ik herinner me dat ik de chocolade voorzichtig au bain-marie smolt. Het spijt me, maar als iemand tegenwoordig van een lang en luxueus warm bad gaat genieten, zal het geen stuk ongezoete chocolade zijn. Dit is waarom ik YEP zei toen Stellar Eats aanbood me een staal van hun graanvrije, glutenvrije, geraffineerde suikervrije, zuivelvrije bakmixen te sturen. Om hun fudge brownies te maken, voegde ik olie en water toe, deed het in de oven en verslond met plezier de chocoladeachtige resultaten zodra ze waren afgekoeld. Best goed en niet mierzoet, wat ik op prijs stel. Hebben de kinderen ze opgegeten? Blijkbaar. Ik hou van zelfgemaakte brownies, maar ik kan ook wel tegen een mix die brownies sneller op mijn bord krijgt. Jacques Torres kan het uitgebreide chocoladeding doen.

Mozaïek

Mijn man en ik voeden onze zonen consequent. Ze klagen misschien over maaltijden, maar er staat altijd een maaltijd op tafel. Wat ons eigen eten betreft, laten we zeggen dat we geen van beiden het maximum aan calorieën halen. We haasten ons meestal naar ons werk terwijl de kinderen op school zijn, dus we slaan vaak de lunch over of plukken de restjes van het ontbijt van de kinderen als aaseters. Misschien heeft mijn schoonmoeder onze steeds kleiner wordende tailles opgemerkt, want op een dag stond er een grote doos met maaltijden van Mosaic op onze voordeur.

Mosaic is een van de vele bedrijven die diepvriesmaaltijden verzenden. Helaas was ik in het verleden in de vriezer verbrand door onsmakelijke slop en beperkte vegetarische opties, dus ik had het hele concept afgeschreven. Mosaic is echter plantaardig met behoorlijk goede opties: grote maaltijden voor het avondeten en eenmalige kleinere maaltijden voor de lunch. Ik vind het niet leuk dat de minimaaltijden in een met plastic beklede doos worden geleverd die bedoeld is om in de magnetron te worden bereid; het inslikken van hete microplastics is niet mijn ding, dus ik ontdooi mijn Miso Tempeh Bowl-maaltijd en stop het in Pyrex voordat ik het in de magnetron zet, en nee, er is mij nooit verteld dat ik anaal vasthoudend ben, waarom vraag je dat? De kinderen zouden niet eens een van de maaltijden proberen als je de score bijhoudt. Zelfs geen hap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *