September 22, 2023

Beste Hamburgerhelperrecept – The New York Times

Hoi! Ik ben er nog, Sam is nog op vakantie, laten we praten over wat we deze week gaan koken.

Soms zet je een recept in het universum en vraag je je oprecht af: zal het iemand iets schelen? Het is de enge, kwetsbare kant van het ontwikkelen van recepten, en ik voelde het toen ik in 2019 voor het eerst dit recept voor zelfgemaakte Hamburger Helper (hierboven) publiceerde.

Ik had het voor het eerst geproefd tijdens een potluck, en het viel me opzij. Hoe kan zoiets eenvoudigs en steenachtigs zo complex smaken? In een opwelling mailde ik Mark Rosati, de culinair directeur van Shake Shack, die het gerecht voor de potluck had gemaakt, en vroeg hem om het recept.

Op dat punt in mijn carrière was het grootste deel van mijn receptontwikkeling geworteld in Indiaas eten. In veel opzichten voelde het recept als een bocht naar links, met al die Amerikaanse kaas en spek. En Hamburger Helper is zo retro: zouden mensen er nog steeds in geïnteresseerd zijn om het te koken?

Toch zat Marks recept, net als al mijn favoriete gerechten, vol slimme trucjes. Het blussen van de pot met wijn geeft helderheid. De mix van Amerikaanse en Cheddar-kazen geeft je zowel kleverigheid als nuttigheid. De royale hoeveelheden hete saus (ik hou van Tapatio!) Leggen een scherp accent op het gerecht, waardoor het meer restaurantachtig dan supermarktachtig aanvoelt.


Uitgelicht recept

Bekijk Recept →


Meer dan 6.000 recensies later is het misschien wel een van mijn meest bereide recepten op de New York Times Cooking. Het is in ieder geval een favoriet van mijn voormalige benedenburen; Op weg naar boven kon ik altijd de geur van het gerecht ruiken. En het is duidelijk een favoriet van lezer Dan_Dags: “Ik werd dronken en maakte dit toen mijn verloofde niet thuis was en kreeg al deze vlekken op mijn ondershirt toen ik het at (ik morste op mezelf) en het was zo lekker en ik weet niet Het kan me niet eens schelen.”

Hier zijn enkele andere favorieten om de hele week door te koken!

Momenteel staar ik naar een aubergine zo groot als een pasgeboren baby die op mijn aanrecht zit, en puzzel ik hoe ik een lunch kan maken die ik de hele week wil eten. De oplossing? Yewande Komolafe’s paddenstoelen- en aubergine-yassa. Zoals alle recepten van Yewande heeft het zoveel lagen interessante smaken en een pittige saus om af te maken. De Komolafe-garantie!

Deze lichte en heldere versie van witte kip-chili van Lidey Heuck schreeuwt: “Kook mij op een drukke doordeweekse avond!” en kan worden aangekleed volgens de voorkeuren van elke eter (hallo ouders van kieskeurige kinderen).

Ik heb geen grill, dus deze gegrilde halloumi en courgette met salsa verde maak ik in een grillpan. Dankzij de zoute kaas en salsa (gooi die twee overal op en het zal verrukkelijk zijn) zal de smaak heel dicht in de buurt komen van de echte gegrilde versie.

Elke keer als ik een kookboek van Hetty Lui McKinnon op de plank van een vriend zie, word ik opgewonden, omdat iedereen het verdient om Hetty’s genialiteit in zijn leven te hebben. Ze heeft het griezelige vermogen om snelkoppelingsingrediënten in slechts een paar stappen volledig te transformeren. In dit geval wordt de in de winkel gekochte gnocchi knapperig in een pan en gemengd met tomaten, kruiden en gesneden uien. Zomerse grootsheid.

Het wiebelen van een panna cotta zal nooit een charmant gezicht zijn. Gebruik dit Lidey Heuck-recept als startpakket en ga creatief aan de slag: met verse perziken, een bessenreductie of misschien zelfs chocoladesiroop rechtstreeks uit de fles.

Dat was het voor nu van mij. Voor meer food-shenanigans kun je me vinden op @priyakrishna op Instagram. Kim Severson zal volgende week bij je zijn. Aan jou, Kim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *