September 21, 2023

Chef Ann Kim’s Sooki & Mimi worden Kim’s

Groot nieuws voor Uptown en liefhebbers van de legendarische birria-taco’s met paddenstoelen. Ik heb net gebeld met James Beard Award-winnende chef-kok Ann Kim, en ze is klaar om wat veranderingen door te voeren. Sooki en Mimihaar veelgeprezen huis van tortilla’s geopend tijdens de pandemie, zal de komende maanden gracieus vertrekken voordat ze overgaat in een nieuw Koreaans-Amerikaans restaurant dat simpelweg heet: van Kim.

“Weet je, het is bitterzoet,” zei Kim aan de telefoon, “ik ben zo trots op alles wat we hebben gedaan om Sooki & Mimi open te krijgen en alles wat eraan voorafging, de verhalen die we eren, het eten dat we hebben gemaakt. En het is niet alsof het niet werkt, we zijn in de New York Times en we hebben veel trouwe gasten. Maar dit is persoonlijk voor mij, ik heb altijd al een Koreaans-Amerikaans restaurant willen openen, hoewel ik altijd excuses heb verzonnen zoals: mensen zijn er niet klaar voor, het is niet wat ze willen. Maar daar ben ik klaar mee. Ik stap in mijn kracht en heb er ontzettend veel zin in!”

Het restaurant komt samen net zoals Kim ook in haar eigen keuken in de schoenen van haar moeder stapt. “Mijn moeder heeft Parkinson, dus ik kook meer voor haar en hou me meer aan die recepten. Ik maakte een gerecht en ze zei ‘wauw, dit is echt lekker, waar heb je dit geleerd?’ en ik zei: JIJ, mam! Telkens wanneer ik een Koreaans gerecht post, krijg ik een vloedgolf van mensen die vragen waar ze het kunnen vinden en ik moet zeggen: mijn huis. Het is gewoon tijd om dit te realiseren.”

Sooki & Mimi blijft de komende maanden open zodat mensen nog een paar rondjes dino-taco’s kunnen gaan halen. Dan, ergens in oktober, zal het restaurant ongeveer een week sluiten terwijl ze zich voorbereiden en opfrissen, en heropenen als Kim’s. “Het gaat geen zorgen maken over authenticiteit, of een K-town-plek zijn, het wordt Koreaans-Amerikaans, en zo ben ik opgegroeid. De bar in de kelder krijgt ook een opfrisbeurt, we gaan eten eten daar, maar het zal zijn als emmers Koreaanse gebakken kip en bieslookkoekjes, allemaal hapjes die je ook kunt meenemen. We willen de funk en het plezier brengen. “

Een Koreaans-Amerikaanse muurschilder staat klaar om het gebouw op te frissen. “Eerlijk gezegd denk ik dat het geweldig zal zijn voor de buurt. We moeten wat creatief nieuw leven in het blok brengen. Ik ben het beu om hulp te vragen aan de stad, ik ga gewoon mijn mouwen opstropen, bellen een handvol vrienden, en krijg dit voor elkaar. Deze buurt is niet slecht, het evolueert en verandert gewoon zoals altijd, het was de eerste plek waar ik woonde nadat ik terug was uit New York. Het heeft mensen nodig die bereid zijn om nieuwe dingen die persoonlijk voor hen zijn. Laten we kunst maken!”

Het is spannend!! Ik kan de kracht van die paddenstoelentaco’s niet ontkennen, maar voor mij als voedselmens is dit het Ann Kim-restaurant waar ik op heb gewacht. Uitrukken!!

11 augustus 2023

13:04 uur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *