September 22, 2023

Come Dine with Me winnende chef stopt met bar en restaurant in Glasgow

Dinosaurusgarnituren uit Turkije, Come Dine with Me-drama en een liefdesrelatie met de friteuse die berucht niet stopte bij desserts, Andy Neilson heeft het helemaal gedaan tijdens zijn tijd in bar en restaurant Bath Street.

Na de aankondiging van het schokkende nieuws van zijn vertrek deze week, heeft de chef openhartig gesproken over hoe een aantal factoren, zowel professionele als persoonlijke, hem tot de moeilijke beslissing hebben geleid.

“Ik heb er de afgelopen twee maanden een paar slapeloze nachten over gehad”, zei hij aan de telefoon vanuit zijn huis in Ayrshire.

“Ik begon het gevoel te krijgen dat ik stagneerde bij Bloc+ en had een nieuwe uitdaging nodig.

“Het overkomt veel chef-koks, vooral degenen zoals ik met hersens die een miljoen mijl per uur gaan.

“Veel mensen denken dat ons eten een gimmick is omdat het geen lekker eten is, maar het zit elke dag vol en de enorme hoeveelheden bestellingen die de keuken binnenkomen, zorgen voor een zeer stressvolle omgeving.

“Ik kwam eindelijk op het punt waarop genoeg genoeg was en het tijd was om te gaan.”

Verhalen over hectische diensten zullen geen verrassing zijn voor iedereen die zich door de jaren heen heeft overgegeven aan een hartverscheurende reis naar Bloc+.

Of het nu tijdens de lunchdrukte is, wanneer de ruimte volloopt met kantoorpersoneel, of ‘s avonds wanneer de studenten afdalen op zoek naar pizza’s laat op de avond, een tafel is altijd beschouwd als eersteklas onroerend goed.

Maar er is een nieuw obstakel voor de toplocatie in het stadscentrum die de afgelopen maanden zowel Andy als zijn voormalige team onder druk heeft gezet.

Andy zei: ‘Er is een jongen uit Stewarton die in de keuken werkt en de afgelopen twee maanden op stomme tijden het huis moet verlaten om twee verschillende bussen te halen omdat het openbaar vervoer zo onbetrouwbaar is.

“Ik woon niet in Glasgow en mijn auto voldoet niet aan de LEZ-regels, maar ik ben te oud en te chagrijnig om te gokken op het halen van de bus na een keukendienst van 12 uur.

“Ik denk dat waar ik ook heen ga, ik iets buiten het stadscentrum moet zijn, omdat het te moeilijk wordt.”

Waar hij precies zal eindigen, is een veelbesproken onderwerp van discussie geweest onder Andy’s stamgasten sinds hij maandag zijn afscheid van Bloc+ aankondigde.

En ze zijn zeker niet de enigen.

“Ik maakte me zorgen dat ik de verkeerde beslissing had genomen door een echt goede kans te laten liggen in een tijd waarin de industrie nog steeds herstellende is van covid”, zei hij.

“Maar zodra Bloc+ een advertentie voor een nieuwe chef-kok online plaatste, begon mijn inbox op Instagram te ontploffen.

“Het was allemaal zo verrassend, en ik heb al een flink aantal aanbiedingen gehad voor plaatsen om naartoe te gaan.”

Het is opwindend om te bedenken dat een chef-kok die al jaren synoniem staat voor voordelige lunchaanbiedingen geserveerd in rode plastic manden, binnenkort een nieuwe ruimte kan vinden om creatief aan de slag te gaan met zijn ‘miljoen-mijl-per-uur-brein’.

Hij zei: “Niet veel mensen weten dat mijn achtergrond in lekker eten ligt, dus begon ik mijn carrière met 16 of 17 uur durende keukendiensten.

‘Het soort waar je geen sociaal leven hebt en je mevrouw een hekel aan je heeft omdat je nooit thuis bent.

“Maar streetfood is altijd mijn ding geweest.

‘Ik zou op vakantie naar Londen gaan om de nieuwe eetkraampjes en busjes te bezoeken.

“Ik wil graag doorgaan met die sfeer, waar ik ook terechtkom.”

Met zoveel van zijn eigen streetfood-creaties die de afgelopen twee jaar op het bord met specialiteiten van Bloc+ prijkten, vragen we ons af of Andy onder druk zou kunnen komen te staan ​​om een ​​favoriet te kiezen.

Het is niet verwonderlijk dat het antwoord een gerecht is dat zijn overwinning op Come Dine with Me: The Professionals vorig jaar veiligstelde toen hij en front-of-house teamlid Pixie het uitvechten tegen enkele van de beste keukenteams van Glasgow.

Wel onthult hij dat niet iedereen even onder de indruk was van zijn East meets West streetfood fusion.

Hij zei: “Als ik zou moeten kiezen, zou het de hotdog met ramennoedels zijn.

“Ik ben altijd op zoek naar de laatste foodtrends op sociale media, maar ik heb nog nooit zoiets gezien, zeker niet geserveerd op een zwart broodje.

“Come Dine with Me was een geweldige prestatie, hoewel we er veel haat voor kregen op sociale media.

“Een deel ervan was gericht op Pixie en mij persoonlijk, en andere waren gericht op ons eten.

“Ik ken mijn spullen als het gaat om welke smaken werken, ook al ziet het er bizar uit.

“Er kwam veel goeds uit de show, maar we trokken ook wat aandacht van idioten die niets beters te doen hadden dan overdag tv kijken.”

Andy was niet iemand die zich door internettrollen liet afschrikken en sloot afgelopen zondag een laatste dienst in Bloc+ af met delen van zijn immens populaire veganistische chippie-avondmaal die de keuken uit vlogen.

Hoewel hij grapt dat ‘hij niet jaloers is’ op de volgende chef-kok die in de hogedrukrol zal stappen, is het duidelijk dat Bloc+ meer heeft betekend dan alleen een loonstrookje voor de man die altijd bekend zal staan ​​als moedig genoeg om te mishandelen. een plakkerige toffeepudding.

Hij zei: “Ik ben erg trots op het werk dat ik de afgelopen twee jaar heb gedaan.

“Toen ik begon, stond ons menu niet op de beste plek, en ik heb het gevoel dat mijn eten mensen weer over Bloc+ heeft laten praten.

“De jongens en meiden in de keuken, van mijn souschef tot de jongen die de afwas doet en de voorkant van het huis zijn ongelooflijk.

“Dit is de eerste baan die ik heb verlaten en waar ik oprecht boos over ben dat ik ze niet allemaal elke dag zal zien.

“Het is een emotionele week geweest, maar nu kijk ik uit naar wat vrije tijd en wat daarna komt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *