September 22, 2023

Ik heb de Rockstar Remedy van Gabrielle Francis geprobeerd om mijn darmgezondheid opnieuw op te starten – hier is hoe het bleek

Ik was bang dat als ik binnen een uur nadat ik uit bed kwam mijn smoothie zou nuttigen, ik om tien uur ‘s ochtends hongerig zou worden, maar ik had het helemaal mis. Zelfs tegen lunchtijd merkte ik nauwelijks honger. Ik heb urenlang niet aan eten gedacht. Dat is niet zoals de normale knabbelaar. Met tegenzin moet ik toegeven dat smoothie fantastisch is.

Ik weet niets over Springsteen, maar ik kan mijn stoelgang op de Rockstar Remedy-smoothie alleen omschrijven als A*, zo goed dat ik mezelf moest tegenhouden om op te scheppen over mijn AAA-ochtendbewegingen.

Dr. Francis wilde dat ik met bottenbouillon nipte en kookte, omdat ze geloofde dat dit “de darmpermeabiliteit geneest, ook wel bekend als ‘lekkende darm’”. Er zijn enkele kleine onderzoeken die dit idee hypothetisch ondersteunen – hoewel de moderne medische gemeenschap, zoals gewoonlijk, sceptisch blijft, terwijl natuurgenezers denken dat het een wondermiddel is.

Ik dronk wel eens van een mok, maar was niet helemaal verkocht. Hoe dan ook, het maakte fantastische stoofschotels, soepen en ragus, en mijn honden waren dol op de botten.

Dus, heb ik het de volledige 21 dagen volgehouden?

Ja en nee. De waarheid is dat ik zo nu en dan de detox heb afgebroken, maar het ongelooflijk gemakkelijk vond om de fout te erkennen en er dan gewoon weer mee door te gaan, terwijl ik normaal gesproken gewoon de handdoek in de ring zou gooien.

Ik voelde me goed. Ik vond het leuk. In het begin waren er een paar lichte hoofdpijnen, maar niets te testend. Binnen een dag of twee voelde ik me wat lichter van energie en was mijn humeur rustiger. Ik vroeg me af of dit de stabiliteit van de bloedsuikerspiegel was. Dr. Francis zei: “Ja.”

Eerlijk gezegd was de enige keer dat ik bijna barstte, toen de Spaanse buren aan het ontbijten waren – de heerlijkste ruikende toast, en ik heb het echt gemist. En ondanks dat er brood, boter en jam in huis was, ben ik nooit voor de verleiding bezweken.

Toen het vriendje een grote zak chique chips openscheurde – mijn favoriet – gaf ik toe. De rest van de tijd knabbelde ik aan noten en olijven. Instructies om kruiden aan koffie toe te voegen, om het minder zuur te maken, bleven niet volhouden, hoewel ik erg genoot van de twee kardemomkoffies die ik maakte.

Er was één grote fout met alcohol toen mijn vriend uit Australië, die een gruwelijke scheiding doormaakte, opdook en duidelijk met wijn wilde praten. Het was laat op de avond en ik werd wakker met een ruw gevoel, maar vreemd genoeg geen spijt. Ik heb net een smoothie klaargemaakt en ben gewoon doorgegaan met het leven tijdens de detox.

“Als mensen met een puriteinse mentaliteit naar een gezondheidsprogramma worden gestuurd, saboteren ze het als ze wankelen”, zei dr. Francis. ‘Maar als je met een beetje toestemming naar binnen gaat, is het een ander verhaal. Ik zeg altijd: ‘Doe gewoon je best, dan kom je nog steeds vooruit’. Het is beter dan het niet allemaal te doen.”

Ze zei dat ze een middenweg was: ‘Toen ik mijn boek probeerde te verkopen, was dat heel moeilijk [The Rockstar Remedy, published in 2014]. De doelgroep voor gezondheidsboeken zijn deze werkelijk extreme mensen die elke zes maanden van de ene rage in de andere overgaan, vasten, veganisten, carnivoren.

“Het enige wat ik vraag is dat mensen een paar weken per jaar een opruiming en detox ondergaan. Waarom moet alles zo hardcore zijn en onmogelijk op de lange termijn vol te houden? Deze rocksterren floreren en leven zeker niet als puriteinen.”

Bezoek TheHerbanAlchemist.com of downloaden De Herban Alchemist-app voor alle maaltijdplannen, recepten en boodschappenlijstjes om u op weg te helpen.


Heb jij de Rockstar Remedy detox geprobeerd? Hoe zorg je voor je darmgezondheid? Laat het ons hieronder weten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *